Verslag Motorsport XL weekend op Circuit Zolder

STWC.eu heeft op circuit Zolder een mooi en competitief startveld

Op 31 augustus en 1 september vonden race 7 en 8 in het STWC.eu kampioenschap plaats op circuit Zolder. De deelnemers werden getrakteerd op heerlijk weer. Het startveld stond mooi te glimmen in de zon. De 25 deelnemers hadden het goed naar hun zin met collegialiteit buiten de baan en strijd op de baan.

Op de eerste dag waren er enkele rijders met technische problemen en al snel stonden de collega rijders elkaar te helpen om iedereen weer op de baan te krijgen. Er werden zelfs auto’s gelast, sensoren gescoord en hele reserve auto’s uit Nederland gehaald. De spirit zat er goed in.

Tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag was het voor veel rijders weer even schakelen hoe de lijnen ook weer lagen op circuit Zolder. Voor zeker twee rijders was het zelfs de eerste keer op circuit Zolder. Dit alles was goed te zien aan de tijden die snel veranderden in positieve richting.

De races verliepen rustig met helaas enkele uitvallers waaronder Henk Thuis waardoor de GT Pro klasse geen enkele finish kende. Alexandere Grijpma kreeg op Zolder in zijn klasse 1 tegengas van Rianneke Dijkhuis en Ralph Visser, die zich de baan snel eigen maakte. De eerste race kon Rianneke hem nog voor blijven maar op zaterdag eiste Ralph de eerste positie op.

In klasse 2 waren de Jaap Haak en Marcel van de Lip goed aan elkaar gewaagd. Tijdens race 1 won Jaap en had Marcel technische malheur. Op zaterdag kwam hij sterk terug en wist hij met zijn e36 de e46 van Jaap voor te blijven.

De sport klasse kende mooie gevechten op verschillende plekken op de baan. Tijdens race 1 vielen er helaas maar liefst 3 auto’s uit, 2 ervan moesten helaas de strijd definitief opgeven en kwamen niet terug op zaterdag. Olivier Naaktgeboren en Zlatko Bralic hebben de kijkers op een leuke strijd getrakteerd. Met als resultaat voor beide een nummer 1 klassering, in race 1 voor Olivier en in race 2 voor Zlatko.

Henrik Hoeffner en Jan Visser maakte er aan het begin van elke race erg spannend in de Super Sport klasse. Tijdens de wedstrijden liep Henrik vaak wat verder weg bij Jan. Joop en Bart Arendsen reden samen met Tony Vijfschaft stabiel rond in de klasse. Helaas moesten Bart en Dirk Dekker beiden in race 2 opgeven door techniek die hen in de steek liet.

Tot slot de GT klasse het was duidelijk het thuis circuit van de Belg Koen de Wit, beide races won hij dan ook met grote voorsprong op zijn mede GT rijder Gerrit Vos welke met een KTM X-Bow aan de start verscheen.

Het veld maakt zich op voor de finale races op Zandvoort op 6 en 7  oktober. Daar zal ook bepaald worden wie zich, in de verschillende klassen, kampioen 2018 mag gaan noemen.