Pinksterraces (verslag)

Pinkerraces uitstekend verlopen voor STWC.eu

Stevig in het zadel

Na het debuut tijdens de Paasraces heeft de nieuwe raceklasse STWC.eu met de Pinksterraces bewezen stevig in het zadel te zitten. Zaterdag 3 en zondag 4 juni kwamen opnieuw vijftien auto’s aan de start, in een mooie mix verdeeld over vier divisies. Met respect voor elkaars materiaal wierpen de rijders zich in een oprecht sportieve strijd.

Na eerder in de week een mini-tsunami in Zandvoort lag het circuit er met Pinksteren onder een blauwe hemel bij. Speelde de vrije training zich nog op een natte baan af, de kwalificatie op zaterdag en beide races van vijftig minuten op zondag vonden onder droge omstandigheden plaats. Na een prima verlopen tijdtraining opende de in 2017 gelanceerde raceserie zondagochtend om 09.00 uur het programma van de Pinksterraces. Jan Visser (BMW M135i) vloog direct bij het ontluikende peloton weg, waarmee hij Koen De Wit (BMW E46 M3) en STWC.eu-debutant Peter Stox (BMW E91 GT4) een eindje achter zich liet. In het midden- en achterveld begon zich al vlug een stevige strijd te ontwikkelen. Wegens een motorstoring kon de BMW 320d van de equipe Peter Terlouw/Patrick Tieman daar niet bij aanhaken; die verdween voor een tijdje in de pits, ruim voor de eerste verplichte rijderswissels mochten plaatsvinden. Joop Arendsen (BMW M140), voor het eerst aanwezig bij STWC.eu, profiteerde van pitvertraging bij vader Peter en zoon Nick Stox en greep de derde positie, om die niet meer af te geven en de race achter Koen De Wit en winnaar Jan Visser af te sluiten. Nieuwkomer Max Veels (BMW E36 M3) moest kort voor het einde opgeven met een hevig trillende BMW E36 M3.

In race twee nam Jan Visser direct de leiding, met Koen De Wit in zijn kielzog. Peter Stox kreeg te maken met een drive-through penalty, waarop Gert-Jan Konijnendijk (BMW E36 GTR) zijn kans schoon zag, Joop Arendse passeerde en plek drie bezette. Niet voor eeuwig: later zou hij uitvallen met motorschade. Na tien minuten kwam de safety car in de baan, toen Rogier de Leeuw (BMW E36 325i) met een afgebroken draagarm in de vangrail beland was. Een lekke band betekende wederom pech voor Peter Terlouw en Patrick Tieman. Na de verplichte pitstop klommen Joop Arendse en Patrick de Vreede (BMW E46 M3) hard op en voerden een hevige strijd in het middenveld, in gezelschap van Nick Stox, die alles op alles zette om zijn tijdstraf terug te winnen. Jan Visser moest na een iets te lange pitstop Koen De Wit voor zich dulden en liep door een motorstoring ook niet meer in. De laatste zeven minuten van de race speelden zich af in een safety car-situatie, veroorzaakt door Max Veels, die in de Tarzanbocht rechtdoor schoot. Koen De Wit, Jan Visser en Joop Arendsen rolden als kopploeg binnen en sloten daarmee een mooi pinksterweekend voor STWC.eu af.

Winnaars race 1 per klasse
Divisie I: Twan Knop (Audi TT)
Divisie II: Jaap Haak (BMW E46 M3)
Divisie III: Gert-Jan Konijnendijk (BMW E36 GTR)
Divisie IV: Jan Visser (BMW M135i)

Winnaars race 2 per klasse
Divisie I: Twan Knop (Audi TT)
Divisie II: Jaap Haak (BMW E46 M3)
Divisie III: Patrick de Vreede (BMW E46 M3)
Divisie IV: Koen De Wit (BMW E46 M3)